Aktiviteter på SCG

Aktiviteter på SCG - Morgentræning

I forbindelse med året på SCG vil der være forskellige idrætsspecifikke og sociale arrangementer.

Personlig udviklingsplan

Tre gange om året skal hver enkelt elev på Sports College Gladsaxe,  i samarbejde med en træner udfærdige samt drøfte elevens udviklingsplan, som har fokus på specifikke udviklingspunkter indenfor elevens respektive sportsgren. Yderligere drøftes elevens indsats og fokus i skolen/uddannelse.  I udviklingsplanen vil den enkelte elev arbejde med sportslige såvel som faglige målsætninger og hvordan disse opnås i løbet af elevens tid på SCG. 

Kost og sportsernæring

I løbet af SCG-året arbejder vi med sportsernæring og kostens betydning for en sund livsstil som atlet. 

Kost og væske er vigtige medspillere når det handler om at leve sundt og præstere som atlet. Kost og væske kan have en effekt på den sportslige præstation, restitutionstiden, risiko for skader og vores koncentrationsevne. 

Vi har på SCG udarbejdet nogle simple kostråd som du kan se her: Kost flyer SCG 

Sportspsykologi

Vi har på SCG tilknyttet Troels Thorsteinsson som Sportspsykologisk konsulent. Troels har en PhD i Sports and perfomance Psychology. I løbet af hver sæson på SCG vil Troels komme forbi og holde sportspsykologiske oplæg. Det er håbet at Troels´ ekspertise, kan være med til at løfte eleverne yderligere i hverdagen - både inden for sporten, men også i dagligdagen generelt. Der vil i oplæggene være fokus på simple mentale redskaber, samt forskellige praktiske øvelser, som gerne skulle tydeliggøre hvor vigtigt et aspekt den mentale del er!

Testning

I løbet af året vil der blive indlagt to testdage, hvor der vil blive testet på kondition, styrke, hoppehøjde og balance.  Som elev kan man herved følge ens fysiske og motoriske udvikling over tid.

Fysioterapi og Skadesforebyggende træning

Vi har på SCG tilknyttet Joachim Krogstrup Larsen som fysioterapeut. Joachim vil tilbyde gratis fysioterapi hver 2. uge igennem hele SCG-året. Udover tilbuddet om fysioterapi, anbefaler vi også på det kraftigste at man selv som udøver plejer sin krop. Vi har i samarbejde med Anders Lerche (Tidligere fysioterapeut på SCG) udarbejdet en folder omhandlende skadesforebyggende træning, som vi anbefaler alle atleter at benytte sig af.

Se folderen her: Skadesforebyggende øvelser SCG

Sociale arrangementer

Udover de idrætsspecifikke aktiviteter ønsker vi, at eleverne på Sports College Gladsaxe får mulighed for at opbygge et netværk på tværs af sportsgrene. Vi tror, at dette giver basis for en bred accept og forståelse for andre, et godt netværk til vidensdeling og venner for livet. På Sports College Gladsaxe afholder vi derfor forskellige sociale arrangementer.